söndag 2 maj 2021

Veckoläget 2021-05-01

 Liten lägeskoll för mitt fondsparande och ppm i synnerhet.


Spx500: Indexet går bra i lokal valuta men har vacklat här då USD försvagades en del mot kronan tidigare. MACD hintar vi kan få en vändning uppåt och skulle vi få USD förstärkning samtidigt så kan det stiga bättre än vi varit vana vid de senaste veckorna.

  



Dow Jones: Det mesta hänger just nu på dollarn då indexen generellt går ganska bra, det intressanta i denne grafen är vi kan få en teknisk köpsignal i dagsgrafen som underhållning efter lång tid i bull market :)




OMXS_PI: Äntligen ser det ut som vi kan få en rekyl ned något skulle kunna ge de som hyvlat av en del i portföljerna den senare tiden och har mer kassa än vad som är nyttigt köplägen , håller tummarna för en rekyl. 




Blackrock World Gold: Fattas kraft just nu för vidare resa uppåt, pågående rekyl blir intressant om den inte bryter ned förbi tidigare bottnar.




Blackrock World Energy: Växande intresse för energi igen och säsongsmönstret säger fram till sommaren men i dessa tider vet man inte vad som händer. Hoppas det kan orka vidare uppåt och gärna förbi 128:- toppen.





Hoppas energi kan lyfta vidare sitter med ett par bolag som inte riktigt når upp till min target. Inget fel på bolagen men har tagit ett beslut ha betydligt färre energibolag och speciellt oljebolag än vad jag har i dag. Ädelmetall har det tungt just nu även om det förekommer en del aktivitet mellan gruvbolagen som i många fall tjänar skapligt efter flera års ökenvandring, tänker fiska aktier ifall jag ser något trevligt. Dyker ibland upp intressanta vanliga bolag men värderingarna är många gånger absurda så i vad mån jag handlar "vanliga" bolag blir det via TA för stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar