lördag 31 juli 2021

Veckoläget 2021-07-31

 Liten lägeskoll för mitt fondsparande och ppm i synnerhet.


Spx500: eftersom vi har en aning ansträngda nivåer gäller det ha en flyktplan klar för ett värsta scenario men så länge trenden är intakt är det business as usual.

  


  

Dow Jones: det senaste nu när vi känner oss snuvade på sommardippen är att skulle även augusti visa styrka då kan vi nog sikta mot stjärnorna senast i slutet oktober där den starka vintersäsongen normalt brukar starta.




OMXS_PI: mest sidledes denne veckan kan vara många investorer inte minst utländska valde den vad de tror tryggare USA-börsen nu när asiatiska börserna sätter skräck flertalet, många menar det ger en del av styrkan på USA-börsen.




Blackrock World Gold: ett mindre ryck i gruvorna under veckan och ration gruvor/spotguld har om inte annat temporärt börjat vända uppåt.  Är inte helt övertygad det har vänt och skulle vi få en krasch kommer även gruvor följa med ned, vi får se kommande veckor blir spännande.




Blackrock World Energy: oljepriset stod emot försöken snacka ned det nu börjar man höra att nuvarande oljepris runt $70 kommer bli synligt i kommande rapporter från oljebolagen vilket förväntas ge ett rejält lyft för dessa då de anses billiga idag. Håll koll på oljepriset m.a.o.




Säkrade lite Kinnevik och är inne på säkra lite i både Latour och Investor då vissa av dem har ganska frikostiga värderingar, möjligt det blir fel och kurserna fortsätter norrut men "better safe than sorry" och jag kommer köpa tillbaka vid läge då samtliga nämnda är en del av min grundbult till pensionen. Försöker hålla ett öga på vilka sektorer som drar i USA via 3 månaders utveckling och denne avläsningen visade ökat intresse för healthcare och consumer staples = pengarna hade sökt sig mot trygghet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar