fredag 2 juli 2021

Veckoläget 2021-07-02

 Liten lägeskoll för mitt fondsparande och ppm i synnerhet.


Spx500: Man börjar förstå det glada 20-talet börsen går rakt upp och ingen behöver arbeta, inga moln på himmeln i denna grafen.

  


  

Dow Jones: Zero line reversal i dagsgrafen början av Juni och nu är MACD nära ge förnyad köpsignal i veckografen strålande tider härliga tider :)




OMXS_PI: Stängning på ATH och nära förnyade köpsignaler från indikatorerna i dagsgrafen ser lovande ut i detta läget.




Blackrock World Gold: Kämpigt värre ser de mer motståndskraftiga guld tjurarna nu bläddrar djupt i lådorna efter stöd för deras optimism men i dessa 2 graferna signaleras björn och vi är dessutom nära en zero line ned i veckografen dvs förnyad säljsignal. Säsongsmässigt brukar juli och in på hösten vara positiv för guld/silver men de där säsongsmönstrena har i flera sektorer satts ur spel i dagsläget så vänta se får duga.




Blackrock World Energy: Stretar på läste intressant artikel av Lyn Alden angående sektorns närmast kommande år där hon lugnt och sakligt förklarade att allt vi tillverkar med dessa produkter skulle knappast går ersätta så ryktet om oljedöden var kraftigt överdriver i dagsläget.




Minskar i gruvor genom byta ut dem mot royalty/streamers när läge erbjuds kommer göra liknande med olja/energi där jag strävar efter midstreamers i stället. De senare signalerna för US indexen är positiva det verkar inte ha någon betydelse vad Fundamenta säger då vi lever i en Fake tillvaro med vår fantasiekonomi. Allokerar om i lugn och ro plockar aktier/fonder in och ur portföljerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar