fredag 18 september 2020

Veckoläget 2020-09-19

 Liten lägeskoll för mitt fondsparande och ppm i synnerhet.


Spx500: det som imponerar mest i denne grafen för trendföljare är den långa raka MA200 i dagsgrafen ;) Som tur är händer det rätt mycket i enskilda aktier när kapitalet åker runt bland de olika sektorerna försöker hitta vad andra förbisett.


Dow Jones:  tillbaka där vi startade veckan. Vi är allt närmare presidentvalet så volatiliteten om inte annat bör kunna öka.


OMXS_PI: bra vecka för svenska aktier där vi fick se breda lyft för fastighet och byggrelaterat, även industri såg ut piggna till däremot vacklade bankerna lite i startgroparna. Bra chans vi etablerar oss över ATH nästa vecka.


Blackrock World Gold: något mindre fokus på guld/silver i flödet denne vecka avlöstes av ökat intresse för basmetall, ser bra ut men det kan fortsätta konsolidera i stället för ge en rekyl så de släpande medelvärdena hinner ifatt.


Blackrock World Energy: spot brent kämpar enot vidare nedgång vilket bromsade in fallet för olje-/energi-bolagen. Även om de flesta nu inser sektorn är billig och kommer med tiden vända uppåt ligger fokus på andra sektorer så här långt och vem vet hur långt det kan gå ned före vi bottnar om vi inte redan gjort det. Tänk på att stålbadet vi sett i gruvsektorn inte alls behöver vara färdigt där även om det just nu ser ljust ut och samma kan hända i energisektorn!  


Mycket i portföljen steg denne veckan med vinsthemtagning i vissa fall och köpstart i andra. Efter en ökenvandring börjar flera av mina placeringar nu lyfta vilket drar med sig mitt humör oxå så jag är lite extra taggad inför de kommande veckorna där jag hoppas dels få chansen rekylspekulera, TP i vissa fall och köpstart i andra fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar