lördag 13 april 2013

En titt på Sprott Inc (SII)

Då jag har en mindre position i Sprott Resouces (SCP) valde jag titta på "moderbolaget" Sprott Inc (SII) då det börjar ge en intressant direktavkastning > 4% samtidigt som jag då tror en position där ger minskad risk på nedsidan jämfört med de ingående bolagen men det är förståss min 2 pence gissning :)

Hemsida http://www.sprottinc.com/


Bolaget har länge intresserat mig men kanske låter jag nostalgi gå före rationalitet då jag fortsätter vara positiv till det trots en tydligt fallande nedtrend mm.

Ser hur spännade ut som helst
http://www.sprottinc.com/our-businesses/asset-management/
http://www.sprottinc.com/our-businesses/physical-bullion/
http://www.sprottinc.com/our-businesses/private-equity-and-debt/
http://www.sprottinc.com/our-businesses/wealth-management/

I stort sett allt noterat du hittar med namnet sprott sorterar under Sprott Inc

Jag tror och hoppas vi är nära botten när det gäller vinst men väljer en försiktig vinsttillväxt på 1% tills jag ser läget förändras.


Jag vet inte riktigt var morningstar får sitt PEG tal ifrån men jag får helt annat vilket jag hoppas beror på bolagskonstruktionen eller ett räknefel från min sida.
Mitt PE stämmer någelunda om man håller sig till tidigare resultat däremot får morningstar en forward PE på 6 vilket jag absolut inte får med vad jag känner till i skrivandets stund

.
Försäljning,vinst och utdelning känns väl låga däremot tror jag att bolaget har möjlighet stiga till säljzonen $5-$6 på 5 år om inget oförutsett inträffar och då anser jag aktien är köpvärd på dagens nivåer $2.99 så länge de inte sänker utdelningen eller än värre konkar.


Bygger mycket av min tro aktien är köpvärd på veckografen samt att jag då har fortsatt förtroende för bolaget.

Morningstar.ca  har dessa siffrorna hoppas mina stämmer bättre :) http://quote.morningstar.ca/Quicktakes/stock/s_ca.aspx?t=SII&region=CAN&culture=en-CA

Som ps tillägger jag det irriterade mig de valde olika upplägg på sina annual reports.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar