fredag 19 januari 2024

Veckoläget 2024-01-20

 Liten lägeskoll för mitt fondsparande och ppm i synnerhet.


Spx500: komiskt se hur marknaden spelade investerarna/spararna offside. Trots det började dyka upp en del tecken bland indikatorer och med säsongsmässiga stöd för rekyl avsluta vi veckan med full gas upp och ATH!

  


 

Dow Jones: strålande tider, härliga tider, däremot har småbolagen i russel2000 det kämpigt 




OMXS_PI: blå linje visar att (all-share) laggar OMX30 indexet, håller 38% stödet är där styrka vid 50% möter även MA40 upp




Blackrock World Gold: ser inget här som talar för något större uppsving i gruvorna just nu.




Blackrock World Energy: ännu ingen katastrof för de som har energi en del spåmän har sagt försvagning fram till sommaren är att vänta? vi får se hur det blir med det.




Läget BTC/USD: MA18/40 pekar uppåt RSI(14) håller sig fortfarande över 50 priset konsoliderar inga större hot i just denne grafen får invänta någon rörelse




Alla möjliga sorters säsongsbeteende kom på skam i fredags å andra sidan är 1 dag ingen dag och dämpade Q1 har ju fortfarande tid infrias. Börserna och "ekonomin" är i strålande form trots all negativ data(inte regeringarnas förstås) som visas så för de som inte drabbats av verkligheten är det full fest som gäller. Läste igår att spendera via underskott startade med Reagan 1980 vilket ger en byxkissareffekt(boost till ekonomisk aktivitet kortsiktigt) för politikerna vars mål är att bli återvalda. Det där har varit och är inget större problem för USA så länge USD är världsvalutan som används vid handel så US kan printa nya stålar bäst de tyar för att täcka eventuella brister via underskott, tror inte Sverige kan göra det samma och att fritt printa Euro fungerar nog inte längre än de fortsätter slicka röv i Europaparlamentet. Sitter med fingret på säljknappen men de tilltänkta fortsätter uppåt så jag avvaktar vidare mest prisvärda bolagen hittar jag i gruvrelaterat även en del inom energi är nere på ok nivåer. Lite överraskad av styrkan inom bygg/fastighet men så kom då PEAB med en varning i går som ligger mer i linje med hur jag upplever läget i sverige får se om det har någon kylande effekt på sektorn. Tog pos kort USD/JPY ser ut blivit i tidigaste laget men jag har bra marginal så hoppet lever mina andra speck i CFD slutade i moll så ingen rolig vecka för min del. Är irriterad svenska mäklare och kanske hela europa för att de hindrar handel i vissa Truster och MLP:s tycker inte de europeiska varianterna känns mycket säkrare eller har beskrivningar som gör en klokare på produkten så det är väl greed som varit i farten fixat denna lagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar