fredag 16 april 2021

Veckoläget 2021-04-17

 Liten lägeskoll för mitt fondsparande och ppm i synnerhet.


Spx500: rusningen i veckografen påminner lite om urtoppningen 2020 men samtidigt ser jag en flagga i dagsgrafen, inte mycket vägledning av indikatorerna så på med trendlinjer och stöd/motstånd som kan hinta eventuell nedgång före indikatorerna.

  



Dow Jones: det talas en hel del om att börserna stiger på tunn volym annars syns inte många varningstecken förutom då alla aktietips från taxis och daytraders som berättar hur de blev miljonärer på en dag eller kortare :)




OMXS_PI: kommentarer överflödiga i veckan kom dessutom regeringen med satsningar på infrastruktur för rekordbelopp och det kommer knappast kyla av börsen.




Blackrock World Gold: fortsatt positiva toner från guldsektorn dock är det nu mängden kapital som gör så att pengar även allokeras till gruvor.




Blackrock World Energy: kanske är sektorn förskjuten p.g.a nedstängningarna i covids spår men säsongsmässigt brukar sektorn stiga till sommaren nu, vi får se mycket snack om att USA öppnar upp och deras transportindex är stigande.




Inga köp denne veckan skavde av lite på en del positioner vilket svider då jag får se hur de fortsätter vidare uppåt nåväl ursprungsinsatserna säkrade resten s.k gratis. Inga speck denne veckan ser ut som det kan börja röra sig för juice tänker ligga kvar och eventuellt öka antingen ifall det tar en nedtur eller utlöser en köpsignal uppåt senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar