fredag 10 januari 2020

Veckoläget 2020-01-11

Liten lägeskoll för mitt fondsparande och ppm i synnerhet.

Spx500: i lokal valuta $ håller en del indikatorer på att rulla över vilket jag då tolkar som vi kan få en rekyl ned från nuvarande topp. För fondplaceraren (SEK) syns ännu inga liknande tecken då den starkare Dollarn ser ut fungera krockkudde så här långt.




Dow Jones: ser ut som hälsan själv där den hälsar på kanaltaket det gäller inte överreagera ifall vi får en rekyl nedåt förren den eventuellt övergår i ett trendskifte.




OMXS_PI: vacklar något vid nuvarande topp och "gummibandet" är väl sträckt de som inte kommit in hoppas på en rekyl ned problemet är det finns gott om likvida medel. MACD hintar lite nedgång men säger inget om hur djup eller hur lång en sådan nedgång blir, ha eventuella stoppar och/eller köpnivåer klara ifall det kommer någon rörelse nedåt.




Blackrock World Gold: sviktade lite oväntat senaste veckan så kanske är vi inte klara på nedsidan riktigt ännu även om jag tolkar det mesta i denne grafen som positivt. Köpsignalen i Ichi-Moku är på plats och fonden håller sig fortfarande på positiva sidan av MA200 vad mer kan man begära.




BGF World Energy: som trendföljare är man inte särskilt road av när kursen kryper sidledes och samtidigt har det kommit en del oroande signaler i en del andra energirelaterade index å andra sidan anges säsongen för energi börja i slutet av januari bara att gilla läget.




Ingen verkar veta riktigt vad som händer nästa dag, flera (inklusiva mig själv) som varit starkt övertygade det kommer en rekyl är mindre övertygade nu att den blir så djup som de först hoppades på. Börjar själv bli något överlikvid letar med ljus och lykta efter något ställe placera stålarna i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar