lördag 11 oktober 2014

Clas Ohlson allt mer lockande

Clas Ohlson är en detaljhandelskedja med 162 butiker, varav 70 i Sverige, 58 i Norge, 22 i Finland och 12 i Storbritannien, och distanshandel via Internet och postorder. Företagets sortiment finns inom fem produktområden: Bygg, El, Multimedia, Hem och Fritid.

Hemsida  http://www.clasohlson.com/se/



Clas Ohlson expanderar på ett intressant sätt som ingjuter optimism och nu när kursen närmar sig allt intressantare nivåer har jag inlett bevakning inför en eventuell köpstart.

Jag överlät till programmet ta fram en vinsttillväxt som kanske kan vara något hög men samtidigt så känns det inte helt orealistisk med tanke på deras kraftiga expansion. Aktien handlas nu nära sin försäljning per aktie vilket tidigare varit en bra nivå handla aktien på men samtidigt kan där vara ett trendbrott på gång när det gäller hur marknaden värderat aktien tidigare i förhållande till försäljningen.

För egen del ser jag inte en framtida kurs runt 200 kronor som orealistisk givet vi har någelunda normal omvärld och i det kortare perspektivet känns aktien kraftigt översåld vilket kan ge en om inte annat temporär rekyl upp när börshumöret återvänder.



Vi är ca en 10:a från försäljning/aktie och själv kanske jag nappar om vi når ett PS-tal 1 eller lägre.


Ser man på stochastic i månadsgrafen signalerar den vidare svaghet och därmed chansen vi får se än lägre kurs på aktien längre fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar