lördag 15 februari 2020

Veckoläget 2020-02-15

Liten lägeskoll för mitt fondsparande och ppm i synnerhet.

Spx500: inget biter på USA börserna och nu viskas det att Vita Huset filar på en skattemorot för de som investerar på börsen för att locka fler hushåll köpa aktier.




Dow Jones: inte nog med att indexen är starka de ser ut öka stigningstakten




OMXS_PI: upp upp i det blå, ett antal aktier betalas nu till årsvinster som aldrig kommer infrias utan vi möjligen får hyperinflation men det kan även vara den nya normen för börsen då allt färre förstår skillnaden mellan reellt och nominellt. Skall vi fortsätta i denna nya ekonomi får vi nog allt hålla oss till nominellt för att det skall fungera å andra sidan har vi allt färre riktiga jobb då de flesta numera är hittepå jobb.




Blackrock World Gold: börjar se oroväckande likt ut att en HS håller på att formas i dagsgrafen så jag hoppas vi snart kan få en ny högre lokal topp i grafen.




Blackrock World Energy: Så länge vi inte sätter en ny lägre botten lever hoppet




Hela samhällstoppen verkar nu jobba för att hålla fejktillvaron vid liv och samtidigt berika sig själva bortom vett och sans, vi vanliga dödliga får gilla läget försöka tjeena vad vi kan så länge bullmarknaden är garanterad av eliten och deras hantlangare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar