lördag 4 augusti 2012

CPFL Energia

Intressant bolag inom kraftöverföring mm i brasilien

http://www.cpfl.com.br/ir/

Jag har antagit kanske något försiktiga framtida resultat men det ger ändå en viss fingervisning över potentialen samtidigt som det ger utrymme till betydligt bättre uppsida än vad som framkommer här då vi har stora förhoppningar på tillväxtländer liknande Brasilien.

Aktien handlas just vid ca $23 för PE 11 vilket kanske kan upplevas förhållandevis dyrt jämfört med historiska lägsta nivåer.

I dagsgrafen är där i nuläget divergens mellan aktiekursen och vissa indikatorer och med tanke på det mer optimistiska börsläget som gäller för tillfället kan man leka med tanken att där finns ett stöd nedåt $20 vilket ger ca 10% nedsida men här får man då tillgodoräkna sig direktavkastningen på 7% vilket ger 3% nedsida mellan tummen och pekfingret.
På ovan sidan är första anhalt $26 vilket ger 13% uppsida och till dessa kommer då direktavkastningen så vi talar RR 3% / 20% grovt räknat.

I månadsgrafen är där tyvärr negativ divergens men ingen av indikatorerna har brutit ned i negativt område och därmed förstärkt en kommande säljsignal utan det kan om de vänder upp tidigare i stället tolkas som ett styrkebesked och en vidare uppgång för aktien.

 
Artiklar, data mm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar